Vatruska recept
2012-04-14- Típus: Töltött desszertek
- Nemzetiség: Orosz
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Ez a recept Oroszországból származik, egyfajta túróval töltött édes zsömle, amit néha mazsolával, friss gyümölcsökkel egészítenek ki.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 15+5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg túró
- 1 kiskanál vanília kivonat
Recept elkészítése
1. a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A túrót egy villával összenyomjuk, elkeverjük benne a vaníliarudat, vaníliás cukrot és a tojássárgájával kikeverjük.
2. Az élesztőt elkeverjük egy kevéske liszttel és hozzáadjuk a meleg vizet. A tejet felmelegítjük (nem forraljuk!), hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a tojássárgáját, az élesztős keveréket és a lisztet, majd egy nagy tészta labdává gyúrjuk. Egy tálban letakarjuk, majd egy meleg helyen kelni hagyjuk, körülbelül a kétszeresére.
3. A tésztából kelés után teniszlabda nagyságú darabokat gyúrunk, majd további fél-1 órán át kelni hagyjuk. A labdákba majd a közepén mélyedést nyomunk a mutató-és középső ujjunk segítségével, megkenjük tojással, majd beletöltjük a túrós keverékünket. Kelesztjük még egy kicsit, utána a sütébe tesszük, körülbelül 10-14 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk még melegen!
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 812 megtekintés