Vatruska recept

2012-04-14
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Ez a recept Oroszországból származik, egyfajta túróval töltött édes zsömle, amit néha mazsolával, friss gyümölcsökkel egészítenek ki.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 15+5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg túró
  • 1 kiskanál vanília kivonat

Recept elkészítése

1. a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A túrót egy villával összenyomjuk, elkeverjük  benne a vaníliarudat, vaníliás cukrot és a tojássárgájával kikeverjük.

2. Az élesztőt elkeverjük egy kevéske liszttel és hozzáadjuk a meleg vizet. A tejet felmelegítjük (nem forraljuk!), hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a tojássárgáját, az élesztős keveréket és a lisztet, majd egy nagy tészta labdává gyúrjuk. Egy tálban letakarjuk, majd egy meleg helyen kelni hagyjuk, körülbelül a kétszeresére.

3. A tésztából kelés után teniszlabda nagyságú darabokat gyúrunk, majd további fél-1 órán át kelni hagyjuk. A labdákba majd a közepén mélyedést nyomunk a mutató-és középső ujjunk segítségével, megkenjük tojással, majd beletöltjük a túrós keverékünket. Kelesztjük még egy kicsit, utána a sütébe tesszük, körülbelül 10-14 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk még melegen!

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ribizlis-túrós kalácska

  • Almás puffancsok

  • Édes töltött zsemle