Túró Rudi bonbon recept
2012-05-06- Típus: Csokigolyók
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
A Túró Rudi elkészítése nem is olyan nehéz, én bonbon formájában próbáltam meg kivitelezni, ami tulajdonképpen megfelel kinézetre a „Pöttyös Pont2”-nek.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 4 ek porcukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 citrom leve és héja
- 1 fél tábla csokoládé (ét, tej vagy fehér is jó)
Recept elkészítése
1. A túrót egy villa segítségével szétnyomkodjuk. hozzákeverjük a tojássárgáját, a porcukrot, bele reszeljük egy citrom héját és 1 kiskanál citrom levet és a tejföllel összegyúrjuk.
2. Az így kapott masszából kis golyókat gyúrunk, majd fagyasztóba vagy a hűtőbe száműzzük őket 10-15 percig. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a bevonatot. Erre használhatunk tejcsoki, étcsokit vagy fehér csokit is. Vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a vajat, majd egyesével belemártogatjuk a golyókat. (Könnyebb ha fogpiszkálóra vagy nyársra szúrjuk őket.) Tegyük őket tányérra, majd hagyjuk legalább 2 órát állni, hogy roppanós legyen rajta a csoki.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
11 285 megtekintés