Túró Rudi bonbon recept

2012-05-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A Túró Rudi elkészítése nem is olyan nehéz, én bonbon formájában próbáltam meg kivitelezni, ami tulajdonképpen megfelel kinézetre a „Pöttyös Pont2”-nek.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 fél tábla csokoládé (ét, tej vagy fehér is jó)

Recept elkészítése

1. A túrót egy villa segítségével szétnyomkodjuk. hozzákeverjük a tojássárgáját, a porcukrot, bele reszeljük egy citrom héját és 1 kiskanál citrom levet és a tejföllel összegyúrjuk.

2. Az így kapott masszából kis golyókat gyúrunk, majd fagyasztóba vagy a hűtőbe száműzzük őket 10-15 percig. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a bevonatot. Erre használhatunk tejcsoki, étcsokit vagy fehér csokit is. Vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a vajat, majd egyesével belemártogatjuk a golyókat. (Könnyebb ha fogpiszkálóra vagy nyársra szúrjuk őket.) Tegyük őket tányérra, majd hagyjuk legalább 2 órát állni, hogy roppanós legyen rajta a csoki.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

11 285 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis-narancsos energia bomba

  • Csokoládé golyók

  • Csokis-mandulás bonbon

  • Kókuszos túrós bonbon

  • Házi Ferrero (saját recept)