Tejszínes meggyleves
2013-03-03- Típus: Meggyleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy meleg nyári napon nincs is finomabb, mint egy jól behűtött meggyleves.
Ezeket szerezd be:
- 2 üveg meggybefőtt (magozott)
- 500 ml natúr joghurt
- 300 ml habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
1. lépés
Az egyik üveg, kimagozott meggyet egy turmixgépbe öntjük (a levével együtt), majd magas fokozaton összedolgozzuk a citromhéjjal. A levet átöntjük egy nagyobb fazékba, belekeverjük a joghurtot és a másik üveg meggybefőttet.
2. lépés
A levest hűtőbe tesszük legalább két órára. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd tálaláskor a meggyleves tetejére kanalazzuk. Tálalhatjuk is.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 645 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
486 kcal -
Zsír
18.5g -
Szénhidrát
63.3g -
Fehérje
4.2g