Szani féle Corn Dog

2013-12-31
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy kis csemege Amerikából, egyenesen az asztalunkra, mely gyors, laktató és jópofa is egyben, családunk legnagyobb megelégedésére.

Miután a virsli elfogyott, még maradt egy kevés masszám, így párizsi szeleteket félbevágtam és megforgattam benne, ezért akár párizsi “panírozására” is alkalmas ;)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg virsli
  • 20 dkg kukoricadara vagy kukoricaliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • + ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!
  • olaj a sütéshez
  • hurkapálcák (virslinként egy fél)

1. Lépés

A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!

2. Lépés

A hurkapálcára feltűzve kellene sütni úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.

3. Lépés

Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.
Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.

4. Lépés

Papírtörlőn lecsepegett.
Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.

Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 095 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Virsli leveles tésztában sütve

  • Mini virslis tekercsek

  • Bundás virsli – corn dog

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    781 kcal
  • Zsír

    50.3g
  • Szénhidrát

    41.6g
  • Fehérje

    38.7g
  • Koleszterin

    171mg
  • Cukor

    2.9g