Szani féle Corn Dog
2013-12-31- Típus: Virslis tapasok
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy kis csemege Amerikából, egyenesen az asztalunkra, mely gyors, laktató és jópofa is egyben, családunk legnagyobb megelégedésére.
Miután a virsli elfogyott, még maradt egy kevés masszám, így párizsi szeleteket félbevágtam és megforgattam benne, ezért akár párizsi “panírozására” is alkalmas ;)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg virsli
- 20 dkg kukoricadara vagy kukoricaliszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 egész tojás
- 2-2,5 dl tej
- 1 tk. cukor
- só
- + ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!
- olaj a sütéshez
- hurkapálcák (virslinként egy fél)
1. Lépés
A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!
2. Lépés
A hurkapálcára feltűzve kellene sütni úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.
3. Lépés
Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.
Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.
4. Lépés
Papírtörlőn lecsepegett.
Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.
Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk :)
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
5 095 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
781 kcal -
Zsír
50.3g -
Szénhidrát
41.6g -
Fehérje
38.7g -
Koleszterin
171mg -
Cukor
2.9g