Sonkás-spárgás felfújt

2013-05-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Az egyik kollégám ebédre hozta be. Megtetszett, ezért elkértem a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Spárga
  • 15 dkg Sonka
  • 7 db Tojás
  • 1 doboz Sűrített tej
  • 25 dkg Zöldborsó
  • 1 kiskanál Cukor
  • Szerecsendió
  • Bors
  • - : : : Mártás : : : -
  • 1 Tojássárgája
  • 1 db kemény főtt Tojás
  • 2 dl Olaj
  • Mustár
  • Petrezselyem
  • 1 Mogyoróhagyma

1. lépés

A spárgát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és felvágjuk. A zöldborsót sós, cukros vízben szintén megfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk.

2. lépés

A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a kész spárgát, zöldborsót, sonkát és a langyos tejet. Ízlés szerint szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük és az egészet jól átkeverjük. Ezután a keveréket kizsírozott formába (pl: koszorú alakú) öntjük. 180 °C-on körülbelül 45-50 percig előmelegített sütőben készre sütjük.

3. lépés

Mártással folytatjuk. Olajból és tojásból majonézt készítünk, majd hozzákeverjük a mustárt, az apróra vágott mogyoróhagymát, petrezselymet, tojást, valamint a tojássárgáját és ízlés szerint a sót is. A mártást jól összekeverjük és a már megsült keverékre öntjük. A tetejét kapribogyóval és ecetes uborkával díszíthetjük, én legalábbis így ajánlom.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sütőtökös szuflé

  • Almás céklapuding

  • Cheddar sajtos répa szuflé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    925 kcal
  • Összes Zsír

    67,7 g
  • Koleszterin

    423 mg
  • Szénhidrát

    54,5 g
  • Cukor

    43,2 g
  • Fehérje

    29 g