Sajtos roló Gizitől
2015-03-19- Típus: Sajtos rolók
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ropogósra sült leveles tészta, krémes-sajtos töltelékkel. Egyszerűen abbahagyhatatlan.
Ezeket szerezd be:
- 1 cs leveles tészta
- 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
- 15 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 ek liszt
- 1.5 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
1. Lépés
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyenlő csíkra, majd szorosan úgy, hogy a tészta fedje egymást, tekerjük rá a formákra.
Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá egy tepsire.
2. Lépés
Tegyük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan szedjük le a formáról, és hűtsük ki teljesen.
3. Lépés
Egy serpenyőbe öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután robotgéppel keverjük simára, majd tegyük fel a tűzre és szép lassan, állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
Amikor a massza már elég sűrű, vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
4. Lépés
A kihűlt masszához adjuk hozzá a vajat, és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Amennyiben még szükséges, ízlés szerint sózzuk meg.
5. Lépés
Töltsük a sajtos masszát egy habzsákba, majd töltsük meg a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét mártsuk bele a maradék reszelt sajtba.
6. Lépés
A rolókat csakis közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 895 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
785 kcal -
Zsír
64g -
Szénhidrát
33.3g -
Fehérje
20.4g -
Só
266mg -
Cukor
2.6g