Pihe-puha almás süti
2016-05-05- Típus: Kevert süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ennél az almás süteménynél aligha kell könnyedebb ebéd utáni édesség.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 3 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojásfehérje
1. lépés
A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.
2. lépés
A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
3. lépés
Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
4. lépés
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).
5. lépés
Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
4 129 megtekintés