Narancsos sütőtök krémleves
2015-01-07- Típus: Sütőtökkrémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Szeretem a sütőtököt, így télen többször elkészítem ezt a levest.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg sütőtök
- 1 db alma
- 1 db krumpli (nagyobb)
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 db narancs
- 2-3 ek méz
- 2 db húsleveskocka
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
- szerecsendió
1. Lépés
A töknek kiszedni a magját és levágni a haját, majd apróbb kockákra feldarabolni.
A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucolni és apróra felvágni.
2. Lépés
Egy edénybe beletenni a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre párolni. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadni a mézet és együtt karamellizálni pár percig.
3. Lépés
Ezután hozzáadni a kockára vágott tököt, az almát, és a krumplit, majd ráreszelni a narancshéját. Jól összeforgatni, és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezni, majd puhára főzni.
4. Lépés
Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.
5. Lépés
Végül visszahelyezni a tűzre és állandó keverés mellett, belecsorgatni a tejszínt. Jól kiforralni, majd beletenni a felkockázott narancsot. 2-3 percig még így főzni tovább, majd elzárni a gázt, lefedni, és kb. 30 percig így hagyni hogy az ízek jól összeérjenek.
6. Lépés
Közben egy teflon serpenyőben, pár pillanat alatt, pörköljük meg a tökmagot. Tálaláskor a tányérba mert leves tetejét tökmaggal ízlés szerint megszórni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 146 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
481 kcal -
Zsír
8.1g -
Szénhidrát
103.8g -
Fehérje
8.4g -
Koleszterin
21mg -
Cukor
66g