Gazpacho HobbyChef módra
2014-04-25- Típus: Gazpacho receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Spanyolországban Gazpacho néven, míg Portugáliában Gaspacho-ként ismert. Andalúziából (Andalusia, spanyolul Andalucia) származik, de aztán elterjedt egész Spanyolországban, sőt a szomszédos Portugáliában is. Olaszországban is kedvenc, mint Zuppa calda di pomodoro e basilico. (Az olaszoknál a paradicsom és a bazsalikom szinte összenőtt egymással.) A spanyol hódítok Amerikába is magukkal vitték ezt az ételt.
Ezeket szerezd be:
- 4 db paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- borecet (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 2 db bazsalikomlevél
- chilipaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- Worcestershire szósz (ízlés szerint)
- 1 db szikkadt kenyér
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db ecetes uborka
- 1 db fürtös uborka
- 1 db újhagyma
1. Lépés
A hagymákat, bazsalikom levelet, uborkát, chilipaprikát és a paradicsomot feldarabolom.
2. Lépés
Az újhagyma zöld részéből félreteszek. A többit beteszem egy keverő edénybe, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat, citromlevet, Worcester szószt, vörösbort, teszek bele egy kis szelet szikkadt kenyeret darabolva.
3. Lépés
Botmixerrel összekeverem, pürésítem. Lehet beletenni egy kevés cukrot is. Beteszem a hűtőbe.
4. Lépés
Egy kevés lilahagymát, sárga kalifornia paprikát, csípős hegyes zöldpaprikát, uborkát apróra vágok, s tálaláskor a levesre szórom, teszek rá egy bazsalikom levelet.
TIPP: Ha nem tudtuk eléggé lehűteni, tehetünk bele jeget is.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
232 kcal -
Zsír
8,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
47,4 g -
Cukor
14,4 g -
Fehérje
5,4 g