Narancsos oroszkrém torta

2014-03-06
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Meglepetés tortának készült. Narancskedvelőknek kötelező ez az álomszép tortacsoda!

Ezeket szerezd be:

  • 5 tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1csg sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • Krém készítése:
  • 2 csg vaníliás puding
  • 6 deci tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 narancs húsa
  • Diszítéshez:
  • 2 deci tejszín
  • 1 narancs

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.

2. Lépés

26 centis kapcsos tortaformába teszem a krémet, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoltam.

3. Lépés

A torta lapot három egyforma lapra felvágom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor langyosra kihűlt, a felvert tejszínhabbal összekeverem.

4. Lépés

A narancs húsát apró darabokra vágom és a krémbe belekeverem.
A torta alsó lapját megkenem a krémmel, ráteszem a második lapot: ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagyok.

5. Lépés

A felső lapon a maradékot elsimítom.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá verem. Ezzel díszítem fel a tortát.
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot teszek.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 552 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors oroszkrém torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    482 kcal
  • Zsír

    18.5g
  • Szénhidrát

    72.6g
  • Fehérje

    8.7g
  • Koleszterin

    116mg
  • Cukor

    55.9g