Narancsos oroszkrém torta
2014-03-06- Típus: Oroszkrém torta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Meglepetés tortának készült. Narancskedvelőknek kötelező ez az álomszép tortacsoda!
Ezeket szerezd be:
- 5 tojás
- 12 deka cukor
- 15 deka liszt
- 1csg sütőpor
- fél deci étolaj
- fél deci víz
- Krém készítése:
- 2 csg vaníliás puding
- 6 deci tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 deci tejszín
- 1 narancs húsa
- Diszítéshez:
- 2 deci tejszín
- 1 narancs
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
2. Lépés
26 centis kapcsos tortaformába teszem a krémet, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoltam.
3. Lépés
A torta lapot három egyforma lapra felvágom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor langyosra kihűlt, a felvert tejszínhabbal összekeverem.
4. Lépés
A narancs húsát apró darabokra vágom és a krémbe belekeverem.
A torta alsó lapját megkenem a krémmel, ráteszem a második lapot: ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagyok.
5. Lépés
A felső lapon a maradékot elsimítom.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá verem. Ezzel díszítem fel a tortát.
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot teszek.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
6 552 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
482 kcal -
Zsír
18.5g -
Szénhidrát
72.6g -
Fehérje
8.7g -
Koleszterin
116mg -
Cukor
55.9g