Narancsos croissant recept
2012-04-30- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
A croissant Franciaországból származik, kelt tésztából készült sütemény, reggeli mellé vagy süteményként.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 narancs
- 8 dkg vaj
Recept elkészítése
1. A tepsit előmelegítjük 180°C-ra. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, a narancs héjjal és a kicsavart lével és jól összegyúrjuk.
2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk körülbelül fél cm nagyságúra és téglalap alakúra nyújtjuk, majd felcsavarjuk őket a szélénél fogva, kis kifliket alakítva.
3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a kifliket körülbelül 2 cm-re egymástól. Sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 928 megtekintés