Mirinda szelet

2012-10-09
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

Ezt a sütemény többféleképpen ismerem, én Mirinda szeletként tanultam meg a Nagyimtól, de hallottam már Fantás, Colás szeletnek, van aki piros vagy zöld szörppel készíti. Tényleg nagyon sokfajta ismert. A Mamám díjat is nyert vele.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaó
  • 4 tojás
  • ½ kg túró
  • 150 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 250 g margarin
  • 1 citrom leve és héja
  • 7 dl Mirinda
  • 2 csomag vaníliás puding

1. Lépés

A tojásokat verjük kemény habbá. Egy másik tálban a sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, az olajat és végül a tojáshabot is laza mozdulatokkal hozzádolgozzuk.

2. Lépés

Készítsünk elő egy kivajazott és kilisztezett tepsit majd töltsük bele a tésztát és süssük tűpróbáig. Mikor elkészült vegyük ki és hagyjuk kihűlni. A túrót törjük össze egy villával, majd keverjük el benne a porcukorral, citromlével, héjjal és a vaníliás cukorral elkevert margarint. Ezt a krémet kenjük rá egyenletesen a piskótára.

3. Lépés

És itt jön a turpisság: a 2 vaníliás pudingport 7 dl Mirindában főzzük meg hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni és mikor nagyjából kihűlt, de még nem ugrott össze, kenjük a túró tetejére. Akkor szeleteljük, amikor a Mirinda teljesen megkötött a tetején.

 

fotó: ancsiakonyhaban

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

10 442 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    614 kcal
  • Zsír

    33.7g
  • Szénhidrát

    68.9 g
  • Fehérje

    10.8g