Meggyes piskóta

2012-11-28
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ennél egyszerűbb édesség nincs, nagyon sokat ettünk kiskoromban. Szerintem megunhatatlan, jó sok porcukorral.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 4 tojás
  • 150 g porcukor
  • ½ tasak sütőpor
  • 10 ek forró víz
  • 500 g magozott meggy
  • 1 evőkanál citromhéj

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vizet, a citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Finom mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze!

2. lépés

Kivajazzuk, majd kilisztezzük a tepsinket és beletöltjük a tésztát, ezután beleszórjuk a kimagozott meggyet. 180°C-on körülbelül 20 perc alatt el is készül.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

7 399 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    358 kcal
  • Zsír

    3.4g
  • Szénhidrát

    74.7g
  • Fehérje

    7.5g