Meggyes piskóta
2012-11-28- Típus: Piskóták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ennél egyszerűbb édesség nincs, nagyon sokat ettünk kiskoromban. Szerintem megunhatatlan, jó sok porcukorral.
Ezeket szerezd be:
- 200 g liszt
- 4 tojás
- 150 g porcukor
- ½ tasak sütőpor
- 10 ek forró víz
- 500 g magozott meggy
- 1 evőkanál citromhéj
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vizet, a citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Finom mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze!
2. lépés
Kivajazzuk, majd kilisztezzük a tepsinket és beletöltjük a tésztát, ezután beleszórjuk a kimagozott meggyet. 180°C-on körülbelül 20 perc alatt el is készül.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
7 399 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
358 kcal -
Zsír
3.4g -
Szénhidrát
74.7g -
Fehérje
7.5g