Meggyes krémszelet
2014-07-30- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
A következő finomság egy nyári könnyű desszert, amit érdemes jól behűtve fogyasztani. A meggy helyett használhatunk más gyümölcsöt is.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 4 tojás
- 150g cukor
- 4 evőkanál méz
- 40g puha vaj
- 1 csomag sütőpor
- 150 g liszt
- 1 citrom leve
- Krém:
- 2 tojássárgája
- 500ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 1 rúd vanília
- 200g magozott meggy
1. Lépés
A tojásokat a cukorral, a mézzel, a puha vajjal, citromlével habosra keverjük, majd hozzászórjuk a sütőporos lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, majd 180°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hűtjük egy darabig, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
2. Lépés
100ml tejszínt a tojások sárgájával elkeverjük, majd gőzfürdő felett sűrűre keverjük. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzászórjuk a cukrot. Kaparjuk ki a vanília magjait, keverjük a krémbe. Végül egybedolgozzuk a tojássárgájás-tejszínes krémet.
3. Lépés
A lapot megkenjük a krémmel, elsimítjuk, majd megszórjuk magozott meggyel, de lelocsolhatjuk meggykompóttal, meggyszósszal is. Bátran használhatunk más gyümölcsöt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 098 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
648 kcal -
Zsír
36.3g -
Szénhidrát
76g -
Fehérje
9.4g -
Koleszterin
287mg -
Cukor
43.3g