Meggyes krémszelet

2014-07-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A következő finomság egy nyári könnyű desszert, amit érdemes jól behűtve fogyasztani. A meggy helyett használhatunk más gyümölcsöt is.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 150g cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 40g puha vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g liszt
  • 1 citrom leve
  • Krém:
  • 2 tojássárgája
  • 500ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 rúd vanília
  • 200g magozott meggy

1. Lépés

A tojásokat a cukorral, a mézzel, a puha vajjal, citromlével habosra keverjük, majd hozzászórjuk a sütőporos lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, majd 180°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hűtjük egy darabig, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.

2. Lépés

100ml tejszínt a tojások sárgájával elkeverjük, majd gőzfürdő felett sűrűre keverjük. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzászórjuk a cukrot. Kaparjuk ki a vanília magjait, keverjük a krémbe. Végül egybedolgozzuk a tojássárgájás-tejszínes krémet.

3. Lépés

A lapot megkenjük a krémmel, elsimítjuk, majd megszórjuk magozott meggyel, de lelocsolhatjuk meggykompóttal, meggyszósszal is. Bátran használhatunk más gyümölcsöt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 900 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    648 kcal
  • Zsír

    36.3g
  • Szénhidrát

    76g
  • Fehérje

    9.4g
  • Koleszterin

    287mg
  • Cukor

    43.3g