Marokkói báránypörkölt

2015-03-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egyszer úgy adódott, hogy ellátogathattam Marokkóba, ahol nem csak a kultúrát, de például az ország gasztronómiáját is megismerhettem.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g bárány nyak (vagy más egyéb sovány része)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • só, bors
  • 800g paradicsom (akár konzerves püré is megteszi)
  • olívaolaj
  • 2 gered fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1. Lépés

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben egy kis olajat (én wokot használok), adjuk hozzá a fokhagymát. A kockákra vágott bárányt minden oldalán jól pirítsuk meg, ha kell időközben öntsük fel egy kis vízzel.

2. Lépés

Szórjuk meg a fűszerekkel, és puhítsuk tovább. Öntsük hozzá a paradicsomot, szórjuk meg petrezselyemmel. Forraljuk fel, majd 30 perc alatt puhára főzzük.

Tálalhatjuk főtt burgonyával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(2.3 / 5)

2.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 286 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Török bárányragu recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    22g
  • Szénhidrát

    13g
  • Fehérje

    27g
  • 1.47g
  • Cukor

    9g