Maracuja felfújt

2015-07-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Végre egy kis egzotikus desszert. Remélem, visszahozza jókedvünket ebben a morcos időben. :)

Ezeket szerezd be:

  • 75g porcukor
  • 4 közepes tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 érett maracuja
  • vaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki 4 x 150 ml felfújt formáté szórjuk meg a belsejét porcukorral.

2. Lépés

Habverővel keverjük össze a a tojásfehérjét egy tálban, amíg szép kemény habot kapunk. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot és még egy kicsit keverjük tovább, de ne verjük túl, mert akkor a felfújt összeesik.

3. Lépés

Kanalazzuk ki a maracuják belsejét, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Kanalazzuk a formákba. Süssük 15 percig, amíg szépen “felfújódik” és arany színűre sül a teteje. Tálalás előtt hűtsük le.
Igény szerint készíthetünk hozzá valamilyen öntetet pl. lemond curdot, de véleményen szerint így is nagyon finom!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 137 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Kókuszos créme brulée

  • Csokoládés szuflé

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Mennyei csokoládéfelfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    226 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    29g
  • Fehérje

    7g
  • 0.3g
  • Cukor

    27g