Maracuja felfújt
2015-07-28- Típus: Pudingok, felfújtak
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Végre egy kis egzotikus desszert. Remélem, visszahozza jókedvünket ebben a morcos időben. :)
Ezeket szerezd be:
- 75g porcukor
- 4 közepes tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 érett maracuja
- vaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki 4 x 150 ml felfújt formáté szórjuk meg a belsejét porcukorral.
2. Lépés
Habverővel keverjük össze a a tojásfehérjét egy tálban, amíg szép kemény habot kapunk. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot és még egy kicsit keverjük tovább, de ne verjük túl, mert akkor a felfújt összeesik.
3. Lépés
Kanalazzuk ki a maracuják belsejét, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Kanalazzuk a formákba. Süssük 15 percig, amíg szépen “felfújódik” és arany színűre sül a teteje. Tálalás előtt hűtsük le.
Igény szerint készíthetünk hozzá valamilyen öntetet pl. lemond curdot, de véleményen szerint így is nagyon finom!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 137 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
226 kcal -
Zsír
8g -
Szénhidrát
29g -
Fehérje
7g -
Só
0.3g -
Cukor
27g