Mangós krémdesszert eperrel
2013-06-24- Típus: Gyümölcsös desszert, Turmixok, frappék
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
A következő krémes desszert, bárkit rabul ejt. Érdemes még banánnal is kipróbálni.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy érett mangó
- 200 ml natúr joghurt
- 100 ml víz
- 1 tojásfehérje
- csipet kardamom
- 100 g eper
- 1 evőkanál citromlé
- mentalevél
1. Lépés
Mossuk meg a mangót, majd hámozzuk meg és távolítsuk el a magokat. Az összes hozzávalóval (kivéve az epret és a citromlevet) tegyük a turmixgépbe Alaposan keverjük össze.
2. Lépés
Töltsük poharakba a keveréket, majd ezúttal jön az eper. Mossuk át, szedjük ki a szárait, majd a citromlével dolgozzuk pépesre. Amikor meg van, akkor óvatosan töltsük a mangós keverék tetejére, hogy két réteg képződjön.
Behűtve tároljuk legalább 1 órát, majd tálaláskor mentalevéllel díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 865 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
124 kcal -
Zsír
2.2g -
Szénhidrát
23.9g -
Fehérje
4.5g