Mangós krémdesszert eperrel

2013-06-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

A következő krémes desszert, bárkit rabul ejt. Érdemes még banánnal is kipróbálni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy érett mangó
  • 200 ml natúr joghurt
  • 100 ml víz
  • 1 tojásfehérje
  • csipet kardamom
  • 100 g eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • mentalevél

1. Lépés

Mossuk meg a mangót, majd hámozzuk meg és távolítsuk el a magokat. Az összes hozzávalóval (kivéve az epret és a citromlevet) tegyük a turmixgépbe Alaposan keverjük össze.

2. Lépés

Töltsük poharakba a keveréket, majd ezúttal jön az eper. Mossuk át, szedjük ki a szárait, majd a citromlével dolgozzuk pépesre. Amikor meg van, akkor óvatosan töltsük a mangós keverék tetejére, hogy két réteg képződjön.

Behűtve tároljuk legalább 1 órát, majd tálaláskor mentalevéllel díszítjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 865 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Mangó lassi

  • Napindító reggeli turmix

  • Áfonyás milkshake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    124 kcal
  • Zsír

    2.2g
  • Szénhidrát

    23.9g
  • Fehérje

    4.5g