Mandulás forró csoki
2013-02-14- Típus: Meleg italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Bár már nincs olyan hideg, de Valentin napra szoktam a páromnak készíteni forró csokit. Ez a mandulás verzió a kedvence, bátran ajánlom mindenkinek!
Ezeket szerezd be:
- 500 ml tej
- 250 ml tejszín
- 100g tejcsokoládé
- 30g cukrozott kakaó
- 4 evőkanál mandula likőr
- A díszítéshez:
- mandulapehely
- csokoládé
1. Lépés
Először készítsünk elő a 4 csészét és öntsünk egy-egy evőkanálnyi likőrt mindegyik pohár aljára. Egy nagy fazékban felforraljuk a tejet és a tejszín felét.
2. Lépés
Adjuk hozzá a forró tejhez a cukrozott kakaót. Csökkentsük a hőfokot, és adjunk hozzá egy kis tört csokoládét, keverjük addig, amíg csokoládé megolvad. Folyamatos keverés mellett, tartsuk melegén további 1 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és öntsük a csészékbe a csokoládét.
A maradék tejszínt verjük habosra, majd öntsük a poharak tetejére. Meghintjük mandulával, díszíthetjük reszelt csokival.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
5 622 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
167 kcal -
Zsír
9g -
Szénhidrát
18g -
Fehérje
5.4g