Epres-fahéjas piskóta
2014-03-29- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Jön az eperszezon! Készüljünk rá egy kis finom piskótával.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg barna cukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tk fahéj
- 2 tojás
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g eper
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Vegyünk elő egy kalácsformát vagy egy gyümölcskenyérformát, vajazzuk, majd béleljük ki sütőpapírral.
2. lépés
Az epret mossuk meg, majd töröljük át egy papírtörlővel. A csumákat szedjük le, majd vágjuk kisebb darabokra. Ha az eper szemek kicsik, akkor elég félbevágni, de ha olyan nagyok, mint amiket én az egyik nagy üzletláncban találtam, akkor negyedekbe. :)
3. lépés
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a fahéjat, az olvasztott vajat, reszelt citromhéjat, csipet sót, a tej felét. Dolgozzuk el jól. Fokozatosan hozzászórjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet is beleöntjük.
4. lépés
A tésztát az előkészített formába öntjük, fakanállal elsimítjuk. A tetejét megszórjuk az eperszemekkel, majd az egészet meghintjük egy pici barna cukorral vagy vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Természetesen nem árt ellenőrizni tűpróbával.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 986 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366 kcal -
Zsír
9.7g -
Koleszterin
76mg -
Szénhidrát
63.5g -
Cukor
28.4g -
Fehérje
8.1g