Magyaros Babos Pacalpörkölt

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg marha pacal
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors, őrölt köménymag
  • 2db erős paprika
  • 2db babkonzerv
  • 3 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír

Sokan nem szeretik a pacalt az állaga és a kinézete miatt, pedig aki ízig-vérig magyar, az nem veti meg a kuriózumokat!

Elkészítés:

1. A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt.

2. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát, köménymagot, az erős paprikát,  a törött borsot és a két konzerv babot. Lassú tűzön puhára párolom.

3. Tálalásnál szoktam hozzáadni egy kis tejfölt, de ezt ki is hagyhatjuk belőle. Az igazi magyarok nagy szelet kenyérrel eszik, de akinek túl tömény lenne, az készíthet hozzá galuskát is.

A jó pacal ismérve, hogy sokáig kell puhára főzni, ami 1,5 – 2 órát is eltarthat, érdemes lassú lángon készíteni. A konzerves babot akkor szabad hozzáadni, ha már majdnem kész, nehogy túl puhára, pépesre főljön!

 

Egészségedre!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

10 263 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

  • Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

  • Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

  • Marcsi féle pacal

  • Gabi-féle pacalpörkölt