Magyaros Babos Pacalpörkölt
2012-04-02- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:40 p
Ezeket szerezd be:
- 1 kg marha pacal
- 1 fej fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors, őrölt köménymag
- 2db erős paprika
- 2db babkonzerv
- 3 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
Sokan nem szeretik a pacalt az állaga és a kinézete miatt, pedig aki ízig-vérig magyar, az nem veti meg a kuriózumokat!
Elkészítés:
1. A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt.
2. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát, köménymagot, az erős paprikát, a törött borsot és a két konzerv babot. Lassú tűzön puhára párolom.
3. Tálalásnál szoktam hozzáadni egy kis tejfölt, de ezt ki is hagyhatjuk belőle. Az igazi magyarok nagy szelet kenyérrel eszik, de akinek túl tömény lenne, az készíthet hozzá galuskát is.
A jó pacal ismérve, hogy sokáig kell puhára főzni, ami 1,5 – 2 órát is eltarthat, érdemes lassú lángon készíteni. A konzerves babot akkor szabad hozzáadni, ha már majdnem kész, nehogy túl puhára, pépesre főljön!
Egészségedre!
Értékelések
(3.3 / 5)
3 személy értékelt
10 263 megtekintés