Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló
2014-01-22- Típus: Kenyérlángos receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:50 p
A „feltétet” ízlésünk szerint variálhatjuk.Tehetünk rá felvágottakat, kolbászt, zöldségeket.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek joghurt
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 db kisebb burgonya
- 2 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 kk kristálycukor
- A kenéshez:
- 4 dl tejföl
- 8 gerezd fokhagyma
- A feltéthez:
- 15 dkg bacon
- 10 dk paraszt sonka
- 20 dkg gépsonka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
- 3 db paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 1 szál póréhagyma
- 25 dkg reszelt sajt
1. Lépés
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. Lépés
A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
3. Lépés
Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 518 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
773 kcal -
Zsír
36.8g -
Szénhidrát
73.5g -
Fehérje
35.5g -
Koleszterin
114mg -
Cukor
5.3g