Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló

2014-01-22
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 1:10 p
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:50 p

A „feltétet” ízlésünk szerint variálhatjuk.Tehetünk rá felvágottakat, kolbászt, zöldségeket.

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 4 dl tejföl
  • 8 gerezd fokhagyma
  • A feltéthez:
  • 15 dkg bacon
  • 10 dk paraszt sonka
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
  • 3 db paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

1. Lépés

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

2. Lépés

A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

3. Lépés

Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 518 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kenyérlángos recept

  • Krémsajtos kenyérlángos recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    773 kcal
  • Zsír

    36.8g
  • Szénhidrát

    73.5g
  • Fehérje

    35.5g
  • Koleszterin

    114mg
  • Cukor

    5.3g