Karamellkrém recept

2013-03-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy isteni karamellkrém mindig jöhet, ráadásul gyorsan elkészül. Ostyarúddal vagy babapiskótával tálaljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 150 g kristálycukor
  • 750 ml tej
  • 30 g vaj
  • 30 g liszt
  • 1 citrom leve

1. lépés

Egy fazékban magas lángon melegítsük össze 3 evőkanál hideg vizet és a kristálycukrot, de nem szabad kevernünk egészen addig, ameddig szép arany színű nem lesz. Időnkén rázogassuk meg a fazekat.

2. lépés

Amikor a cukor világos karamellszínű lett, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a citromlevet, meg egy kanál vizet. Alaposan keverjük el, majd jöhet hozzá a tej. Egy másik lábasban lassú tűzön olvasszuk fel a vajat, óvatosan, hogy ne barnuljon meg. Szórjuk bele a lisztet, majd állandóan keverjük, ameddig habos nem lesz.

3. lépés

Öntsük a keverékhez a karamellás tej felét, majd kavargatva forraljuk fel. Ezután jöhet a második fele, szintén forraljuk. Addig dolgozzuk, ameddig a krém be nem sűrűsödik. Ekkor öntsük át mutatós poharakba és tegyük hideg helyre.

Lehűlés után tálaljuk babapiskótával, tejszínhabbal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 657 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    302 kcal
  • Zsír

    9.9g
  • Szénhidrát

    48.5g
  • Fehérje

    6.7g