Karamellkrém recept
2013-03-18- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy isteni karamellkrém mindig jöhet, ráadásul gyorsan elkészül. Ostyarúddal vagy babapiskótával tálaljuk.
Ezeket szerezd be:
- 150 g kristálycukor
- 750 ml tej
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 1 citrom leve
1. lépés
Egy fazékban magas lángon melegítsük össze 3 evőkanál hideg vizet és a kristálycukrot, de nem szabad kevernünk egészen addig, ameddig szép arany színű nem lesz. Időnkén rázogassuk meg a fazekat.
2. lépés
Amikor a cukor világos karamellszínű lett, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a citromlevet, meg egy kanál vizet. Alaposan keverjük el, majd jöhet hozzá a tej. Egy másik lábasban lassú tűzön olvasszuk fel a vajat, óvatosan, hogy ne barnuljon meg. Szórjuk bele a lisztet, majd állandóan keverjük, ameddig habos nem lesz.
3. lépés
Öntsük a keverékhez a karamellás tej felét, majd kavargatva forraljuk fel. Ezután jöhet a második fele, szintén forraljuk. Addig dolgozzuk, ameddig a krém be nem sűrűsödik. Ekkor öntsük át mutatós poharakba és tegyük hideg helyre.
Lehűlés után tálaljuk babapiskótával, tejszínhabbal.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
8 790 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
302 kcal -
Zsír
9.9g -
Szénhidrát
48.5g -
Fehérje
6.7g