Karamell mártás
2013-04-12- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sütemények, torták, piték kiegészítése lehet a következő finom karamell mártás. A tányért is díszítsük bátran vele!
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg kristálycukor
- 10 ek tej
- 100 ml habtejszín
- 25 g étcsokoládé
- 5 g vaj
1. lépés
Egy vastag aljú lábasban a cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről. A tejet és a tejszínt egybekeverjük, majd egy kicsit felmelegítjük.
2. lépés
Hozzákeverjük a karamellhez ezt a tejes-tejszínes keveréket és újból a tűzön felmelegítjük. Közben beleszórjuk a darabolt csokit és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Mikor szép sima lett, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
6 879 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
129 kcal -
Zsír
7.6g -
Szénhidrát
14.2g -
Fehérje
1.5g