Pita kenyér recept
2018-02-15- Típus: Kenyér, zsemle, kifli
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:40 p
A pitát nem csak gyros készítésére süthetjük, hanem tökéletes saláták mellé, levesekhez, mártogatósokhoz.
Ezeket szerezd be:
- 45 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 0.5 kiskanál cukor
- 1 csomag instant élesztő
- 3 dl víz (langyos)
1. lépés
A lisztet összeszitáljuk a sóval, a cukorral, élesztővel. A keverék közepére egy mélyedést nyomunk és felöntjük a vízzel, hogy lágy tésztát kapjunk.
2. lépés
Az így kapott tésztát jól átgyúrjuk, lisztezett deszkán dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva 1,5 órát kelesztjük.
3. lépés
Ezután átgyúrjuk még egyszer, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Gömböt formálunk belőlük, majd kicsit kinyújtjuk. További 30 percig kelesztjük így.
4. lépés
A sütőt előmelegítjük, míg kelnek a piták, utána tepsire tesszük őket és 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 414 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
423,72 kcal -
Zsír
1,31 g -
Koleszterin
0 mg -
Koleszterin
87,72 g -
Cukor
0,63 g -
Fehérje
12,91 g