Pita kenyér recept

2018-02-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

A pitát nem csak gyros készítésére süthetjük, hanem tökéletes saláták mellé, levesekhez, mártogatósokhoz.

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 3 dl víz (langyos)

1. lépés

A lisztet összeszitáljuk a sóval, a cukorral, élesztővel. A keverék közepére egy mélyedést nyomunk és felöntjük a vízzel, hogy lágy tésztát kapjunk.

2. lépés

Az így kapott tésztát jól átgyúrjuk, lisztezett deszkán dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva 1,5 órát kelesztjük.

3. lépés

Ezután átgyúrjuk még egyszer, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Gömböt formálunk belőlük, majd kicsit kinyújtjuk. További 30 percig kelesztjük így.

4. lépés

A sütőt előmelegítjük, míg kelnek a piták, utána tepsire tesszük őket és 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 339 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-sonkás-zöldséges raguval töltött cipó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    423,72 kcal
  • Zsír

    1,31 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Koleszterin

    87,72 g
  • Cukor

    0,63 g
  • Fehérje

    12,91 g