Káposztás kocka

2013-01-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Anyu tudja a legfinomabban elkészíteni. Bár ahány ház, annyi elkészítési mód. Én így szoktam megcsinálni.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Kockatészta
  • 50 dkg fejes Káposzta
  • 1 evőkanál Cukor
  • 3 evőkanál Olívaolaj

1. lépés

A cukrot az olajon karamelizáljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztát. Megpirítjuk, ízlés szerint megsózzuk. Sózás után öntsük fel egy kis vízzel és pároljuk meg.

2. lépés

Amikor puha lett, akkor ismét a zsírjára pirítjuk. Közben a kockatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a káposztával jó alaposan összekeverjük és még egy kicsit egybe átpirítjuk.

Utólag még sózhatjuk, na és persze, borsozhatjuk is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

9 703 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös káposztás kocka vörösborral

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Olívabogyós spagettisaláta

  • Friss zöldséges spagetti

  • Tészta olívás pestóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    555 kcal
  • Összes Zsír

    23,6 g
  • Koleszterin

    73 mg
  • Szénhidrát

    75,5 g
  • Cukor

    14,3 g
  • Fehérje

    14,5 g