Kakukkfüves cseresznye

2013-01-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Nyaranta, amikor nagyon izzasztó, forró idő van, a barátnőm nagyon finom hűsítő kis finomságot szokott nekem készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Fekete cseresznye
  • 5 dkg Kristálycukor
  • 2 db Narancs
  • 2 Kakukkfűág

1. lépés

A kimagozott fekete cseresznyét cukorral, kakukkfűvel és az egyik narancs kifacsart levével összekeverjük, majd egy edényben szép lassú tűzön felforraljuk. Amikor már a leve forr, akkor még körülbelül 10 percig tovább főzzük, de kis lángon!

2. lépés

A másik narancsot pucoljuk meg, gerezdekre szedjük szét, majd azt is még vágjuk félbe. Ezt adjuk a forró fűszeres cseresznye mellé és jó alaposan keverjük össze. Tegyük félre, hagyjuk kihűlni, majd helyezzük be a hűtőbe minimum 1-1,5 órára. Tálalásnál extraként fújhatunk rá tejszínhabot (90 naposok ezt viszont ne tegyék).

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 241 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    282 kcal
  • Összes Zsír

    0,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    73,7 g
  • Cukor

    68,6 g
  • Fehérje

    1,8 g