Kakukkfüves cseresznye
2013-01-16- Típus: Gyümölcsnap, Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nyaranta, amikor nagyon izzasztó, forró idő van, a barátnőm nagyon finom hűsítő kis finomságot szokott nekem készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Fekete cseresznye
- 5 dkg Kristálycukor
- 2 db Narancs
- 2 Kakukkfűág
1. lépés
A kimagozott fekete cseresznyét cukorral, kakukkfűvel és az egyik narancs kifacsart levével összekeverjük, majd egy edényben szép lassú tűzön felforraljuk. Amikor már a leve forr, akkor még körülbelül 10 percig tovább főzzük, de kis lángon!
2. lépés
A másik narancsot pucoljuk meg, gerezdekre szedjük szét, majd azt is még vágjuk félbe. Ezt adjuk a forró fűszeres cseresznye mellé és jó alaposan keverjük össze. Tegyük félre, hagyjuk kihűlni, majd helyezzük be a hűtőbe minimum 1-1,5 órára. Tálalásnál extraként fújhatunk rá tejszínhabot (90 naposok ezt viszont ne tegyék).
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 241 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
282 kcal -
Összes Zsír
0,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
73,7 g -
Cukor
68,6 g -
Fehérje
1,8 g