Vérnarancsos és mákos muffin
2015-12-03- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Kitűnő ízharmónia, citrusos, savanykás ízű tökéletes muffincsok.
Ezeket szerezd be:
- 5 evőkanál olaj
- 300g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál mák
- 175g porcukor
- 200ml tej
- 2 vérnarancs héja és leve
- 140g kristálycukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és enyhén vajazzuk ki a muffinsütőnket. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a mákot egy nagy keverőtálban. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze az olajat, tejet, tojást, és egy vérnarancs héját és levét.
2. lépés
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és éppen csak alig keverjük össze egy villával – a keveréknek darabosnak kell lennie. Kanalazzuk a keveréket a formákba és süssük 10-12 percig, amíg enyhén megpirul.
3. lépés
Amíg a muffin sül, keverjük össze a maradék reszelt narancshéjat, a kristálycukrot egy kis tálban, majd adjuk hozzá a maradék vérnarancslevet.
4. lépés
Hagyjuk a muffint hűlni 2 percig, majd tegyük át egy rácsra.Öntsük le a mázzal a muffinokat, majd hagyjuk állni 5 percig.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 675 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
258 kcal -
Fehérje
4g -
Szénhidrát
46g -
Zsír
6g -
Cukor
28g -
Só
0.4g