Juhtúrós matuska
2012-05-31- Típus: Tócsni receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A matuskát többféleképpen is ismerik a többi tájegységeken. Valahol tócsni, valahol tócsi, lapcsánka, matutka néven ismerik. Én egyszerűen csak matuskának ismerem. Ezt a juhtúrós receptet egy vidéki (szabolcsi) ismerőstől hallottam először.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg juhtúró
- 1 pohár tejföl
- fél evőkanál kapor
- só, bors
1. Lépés
A krumplikat meghámozzuk és egy nagyobb reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a lisztet és a tojást, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én kiegészítésképpen szoktam mindig beletenni 2 gerezd tört fokhagymát, de ez kihagyható. Végül keverjük bele a túró felét.
2. Lépés
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és elkezdjük kisütni a kis halomnyi adagokat. Mindkét oldalát barnára sütjük. A juhtúró másik felét összekeverjük a tejföllel, kaporral, sóval ízesítjük, majd megkenjük a matuskákat.
Tipp: Tehetünk a tetejére reszelt sajtot, mintha lángost ennénk, csinálhatjuk köretként vagy egy kiadós leves mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
10 575 megtekintés