Mazsolás kalács
2013-11-19- Típus: Leveles és kelt tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Mindig valami új finomságon töröm a fejem. Most egy kis kalácsra gondoltam.
Ezeket szerezd be:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 4 ek. cukor
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 egész tojás a lekenéshez
- mazsola
1. Lépés
Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. A mazsolát csak a vége felé rakom a gépbe. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Három felé vágom, és olyan hosszúságúra sodrom mindhármat, mint a sütőforma.
2. Lépés
Sütőpapírral bélelt formában hagyom duplájára kelni.
Majd lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percig. Ha szükséges, félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 914 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
541 kcal -
Zsír
15.4g -
Szénhidrát
87.8g -
Fehérje
13.7g