Mazsolás kalács

2013-11-19
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Mindig valami új finomságon töröm a fejem. Most egy kis kalácsra gondoltam.

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 4 ek. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 egész tojás a lekenéshez
  • mazsola

1. Lépés

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. A mazsolát csak a vége felé rakom a gépbe. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Három felé vágom, és olyan hosszúságúra sodrom mindhármat, mint a sütőforma.

2. Lépés

Sütőpapírral bélelt formában hagyom duplájára kelni.
Majd lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percig. Ha szükséges, félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 914 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Fánk sütőben sütve

  • Gluténmentes kenyér recept

  • Fahéjas kalács

  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    15.4g
  • Szénhidrát

    87.8g
  • Fehérje

    13.7g