Gyors darafelfújt
2013-09-17- Típus: Darafelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha nincs kedvem bíbelődni a desszerttel, akkor valamilyen gyors változatot keresek, amit mindenki imád. Nálunk az egyik ilyen kedvenc a darafelfújt, ami a gyerekkoromat idézi.
Ezeket szerezd be:
- 5 dl tej
- 8 dkg búzadara
- 5 dkg cukor
- 2 db tojás
- reszelt citromhéj
- 2 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- zsír
1. Lépés
A búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
2. Lépés
A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk. Két 3 dl-es szufléformát (vagy egy kisebb püspökkenyér-, vagy kuglófformát, vagy kisebb szufléformákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket.
3. Lépés
Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.)
Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral.
forrás: http://izeskalandok.blogspot.hu
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
4 823 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
353 kcal -
Zsír
10.7g -
Szénhidrát
44g -
Fehérje
19.2g