Gyors darafelfújt

2013-09-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha nincs kedvem bíbelődni a desszerttel, akkor valamilyen gyors változatot keresek, amit mindenki imád. Nálunk az egyik ilyen kedvenc a darafelfújt, ami a gyerekkoromat idézi.

Ezeket szerezd be:

  • 5 dl tej
  • 8 dkg búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 2 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • zsír

1. Lépés

A búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.

2. Lépés

A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk. Két 3 dl-es szufléformát (vagy egy kisebb püspökkenyér-, vagy kuglófformát, vagy kisebb szufléformákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket.

3. Lépés

Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.)

Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral.

 

forrás: http://izeskalandok.blogspot.hu

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 653 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos darafelfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    353 kcal
  • Zsír

    10.7g
  • Szénhidrát

    44g
  • Fehérje

    19.2g