Grillezett camembertsajtos szendvics
2013-05-13- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha szendvicset készítenénk, akkor miért ragaszkodnánk a megszokott, sajt-paradicsom-párizsi kombinációhoz? Higgyétek el, egy kis csavarral nagyon finom uzsonnát lehet készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet camembert sajt
- 1 körte
- 1 evőkanál barna cukor
- 0,5 teáskanál fahéj
- 0,5 teáskanál vaj
- 1-3 baguette
- 2 marék saláta (jégsaláta, vegyes saláta, rukkola)
- áfonyalekvár
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt, éppen annyira, hogy a kenyereket vagy baguette-et meg tudjuk rajta pirítani. (Én egyébként az utóbbit javaslom, sokkal finomabb lesz tőle a szendvics.) Vágjuk félbe őket, majd mikor elég meleg a sütő, pirítsuk meg.
2. lépés
A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük az apróra vágott körtét, és megszórjuk a barna cukorral. Pirítsuk egy percig, amíg a cukor feloldódik, és a körtéken finom karamellás bevonat képződik.
3. lépés
Ezután megszórjuk a körtéket fahéjjal, és jól összeforgatjuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
2 637 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
293 kcal -
Zsír
10.1g -
Szénhidrát
41.2g -
Fehérje
11.5g