Fokhagymás fűszervaj
2012-12-09- Típus: Fűszervajak
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1 perc
- Elkészítés: 5 perc
Fűszervajat nagyon könnyen és gyorsan tudunk készíteni és a felhasználása is végtelen. Az a jó benne, hogy akár le is fagyaszthatjuk, így bármikor elő tudjuk venni a hűtőből. Használhatjuk sült húsokhoz, párolt zöldségekhez, kenhetjük toastra, pirítósra. Tulajdonképpen bármilyen fűszerből készíthetünk fűszervajat.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg vaj
- 2 evőkanál bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál metélőhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 4 teáskanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
1. lépés
A fokhagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A fűszereket apróra vágjuk, majd mindent a vajjal elkeverünk. Vagy egy tálba, vajas dobozba tesszük, vagy ha fagyasztanánk, akkor egyszerűen csomagoljuk fóliába.