Focaccia koktélparadicsommal
2013-05-29- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Egy focacciat sokféleképpen felhasználhatunk. Használhatjuk szendvicsként, előételként mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 20 g friss élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 teáskanál cukor
- 250 g koktélparadicsom
- 1 csípős paprika
- friss kakukkfű és rozmaring
- olívaolaj
1. Lépés
Először is oldjuk fel az élesztőt 100 ml langyos vízben, adjunk hozzá cukrot és 1 evőkanál lisztet, keverjük össze alaposan, és hagyjuk meleg helyen kelni 15 percig.
2. Lépés
Amikor az élesztő felfutott, gyúrjuk a tésztát össze a liszttel és a többi vízzel néhány percig. Tegyük a tésztát meleg helyre és hagyjuk kelni 30 percig.
3. Lépés
Ez idő letelte után a tésztát két részre osztjuk, egyesével jól átgyúrjuk. Olívaolajjal kenjünk ki egy tepsit, majd tegyük rá a tésztát, ujjunkkal nyomkodjuk be néhány helyen a tetejét, majd szurkáljuk meg villával is. (A másik fél tésztával később ugyanígy teszünk.)
4. Lépés
Szórjuk a tetejére a koktél paradicsomot, tengeri sót, fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal. Hagyjuk kelni további 30 percig. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, majd kelés után 15-20 perc alatt süssük készre a focacciát.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
2 493 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
349 kcal -
Zsír
3.8g -
Szénhidrát
67.5g -
Fehérje
10.5g