Focaccia koktélparadicsommal

2013-05-29
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Egy focacciat sokféleképpen felhasználhatunk. Használhatjuk szendvicsként, előételként mártogatóssal is fogyaszthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 250 ml meleg víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 csípős paprika
  • friss kakukkfű és rozmaring
  • olívaolaj

1. Lépés

Először is oldjuk fel az élesztőt 100 ml langyos vízben, adjunk hozzá cukrot és 1 evőkanál lisztet, keverjük össze alaposan, és hagyjuk meleg helyen kelni 15 percig.

2. Lépés

Amikor az élesztő felfutott, gyúrjuk a tésztát össze a liszttel és a többi vízzel néhány percig. Tegyük a tésztát meleg helyre és hagyjuk kelni 30 percig.

3. Lépés

Ez idő letelte után a tésztát két részre osztjuk, egyesével jól átgyúrjuk. Olívaolajjal kenjünk ki egy tepsit, majd tegyük rá a tésztát, ujjunkkal nyomkodjuk be néhány helyen a tetejét, majd szurkáljuk meg villával is. (A másik fél tésztával később ugyanígy teszünk.)

4. Lépés

Szórjuk a tetejére a koktél paradicsomot, tengeri sót, fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal. Hagyjuk kelni további 30 percig. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, majd kelés után 15-20 perc alatt süssük készre a focacciát.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 493 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    349 kcal
  • Zsír

    3.8g
  • Szénhidrát

    67.5g
  • Fehérje

    10.5g