Epres-pudingos desszert
2012-06-24- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 6 perc
- Elkészítés: 40 perc
Mindenkivel történhet egyszer-kétszer olyan, hogy nincs kedve főzni. Általában nálunk a nagyobb főzések és családi ebédelések hétvégente történnek, amikor rengeteg testvér, rokon szalad össze mindenhonnan a környékről. Nem lehet egyszerűen mindig órákat a konyhában tölteni, ezért ezt a könnyű receptet egy ilyen alkalomra fejlesztettem ki. Nincs nehéz dolgunk, a recept könnyen variálható bármilyen alapanyaggal.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag babapislóta
- 2 dl tej
- 2 kiskanál rum
- 30 dkg eper
- 1 csomag puding (tetszőleges ízű)
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- tortareszelék
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Mossuk meg az epreket és vágjuk őket fél vagy negyed darabokra. Szórjuk meg egy evőkanál cukorral, majd tegyük félre. Vegyük elő a babpiskótákat. Egy tálban keverjük össze a tejet a rumaromával, majd finoman mártogassuk bele a piskóták 1/4 részét. Nem kell, hogy teljesen átázzanak, csak hogy át vegye a tejes-rumos aromát.
2. Lépés
Vegyünk elő egy tetszőleges sütőformát és helyezzük a piskótákat az aljára. Ezután gyorsan készítsük el a pudingot. Ez lehet epres ízű, vaníliás, csokis, amilyen van éppen otthon, illetve az is teljesen mindegy, hogy a főzős vagy a sima gyors változatot készítjük. Az utóbbi nagyon megkönnyíti a dolgunk. Öntsük rá az elkészített puding 1/4 részét a piskótákra. Nem kell, hogy minden egyenletes rétegben legyen, ki is kukucskálhatnak a puding alól.
3. Lépés
Szórjuk meg a pudingot egy kis eperrel, majd jöhet rá a tortareszelék, utána ismét babpiskóta-puding-eper-tortareszelék. Ez így fojtatódjon, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. A vége mindig a tortareszelék legyen. Ezután nincs más dolgunk, mint kicsit betenni a sütőbe 160°C-ra. Csak annyi ideig, hogy a csokireszelék megolvadjon, ez kb. 5-6 perc.
Tipp: A sütés után vegyük ki és hagyjuk állni egy rácson. Mikor kihűlt, akkor így, vagy hűtőbe téve teljesen behűtve is tálalhatjuk. Természetesen bármilyen gyümölcsből készíthetjük, én a nyári gyümölcsök idején szoktam málnából, barackból, szőlőből, de lehet ugyanúgy banánból, szilvából vagy cseresznyéből.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
3 736 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
267 kcal -
Összes zsír
7,9 g -
Szénhidrát
41,9 g -
Fehérje
6,5 g