Egyszerű pogácsa

2013-01-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:45 p

Most hétvégén pogácsára éheztem. Nem is kellett több! Elővettem a hozzávalókat és vagy két kg-t készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Liszt
  • 3 dkg Élesztő
  • 1,5 dl Olaj
  • 1 evőkanál Só
  • 1 dl Tej
  • Kevés Cukor
  • 1 Tojásfehérje

1. lépés

A langyos cukros tejbe megkelesztjük az élesztőt. Kelesztés után a lisztet az olajjal egyenletesen elkeverjük, majd sózzuk és az élesztőt is hozzáadjuk. Jó erőteljesen összegyúrjuk, olyannyira, hogy egy keményebb tésztát kapjunk.

2. lépés

Gyúrás után körülbelül 1 órán át kelni hagyjuk a tésztát. 1 óra leteltével a tésztát kinyújtjuk és olyan közepes nagyságú pogácsákat szaggatunk belőle. A tepsire elhelyezzük, tojásfehérjével megkenjük a tetejét és körülbelül 200 °C-on szép pirosra sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 015 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1258 kcal
  • Összes Zsír

    37,8 g
  • Koleszterin

    2 mg
  • Szénhidrát

    196 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    30,4 g