Cukkinifőzelék húsgombóccal
2014-04-01- Típus: Cukkinifőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
A cukkiniből sokféle ételt lehet készíteni. Egész évben kapható az üzletekben, de a mirelit is megfelel.
Ezeket szerezd be:
- 80 deka cukkini
- 25 deka darált hús
- 10 deka párolt rizs
- 1 egész tojás
- 1 deci kefir
- 2 deci főzőtejszín
- fél deci olívaolaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- só, bors
- őrőlt pirospaprika
1. Lépés
A megmosott cukkinit apró kockákra vágom. A darált húst a párolt rizzsel, tojással, sóval és borssal összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle.
2. Lépés
A gombócokat és a cukkinikockákat beleteszem egy lábasba és annyi vízzel felöntöm, hogy éppen csak ellepje. Megpároljuk, vagyis puhára főzzük kb 10-15 perc alatt.
3. Lépés
Egy serpenyőben a liszttel és olajjal világos rántást készítek, adok hozzá egy kevés pirospaprikát. A kefirrel elkeverem, felöntöm a tejszínnel.
4. Lépés
A gombócokat addig kiveszem, amíg a rántást a cukkinihez adom. Berántom a főzeléket, csomómentesre keverem. A gombócokat ezután visszateszem, egyet forralom és máris tálalhatom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 821 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
485 kcal -
Zsír
29.8g -
Szénhidrát
31g -
Fehérje
26.4g -
Koleszterin
102mg -
Cukor
4.4g