Cukkinifőzelék húsgombóccal

2014-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A cukkiniből sokféle ételt lehet készíteni. Egész évben kapható az üzletekben, de a mirelit is megfelel.

Ezeket szerezd be:

  • 80 deka cukkini
  • 25 deka darált hús
  • 10 deka párolt rizs
  • 1 egész tojás
  • 1 deci kefir
  • 2 deci főzőtejszín
  • fél deci olívaolaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • só, bors
  • őrőlt pirospaprika

1. Lépés

A megmosott cukkinit apró kockákra vágom. A darált húst a párolt rizzsel, tojással, sóval és borssal összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle.

2. Lépés

A gombócokat és a cukkinikockákat beleteszem egy lábasba és annyi vízzel felöntöm, hogy éppen csak ellepje. Megpároljuk, vagyis puhára főzzük kb 10-15 perc alatt.

3. Lépés

Egy serpenyőben a liszttel és olajjal világos rántást készítek, adok hozzá egy kevés pirospaprikát. A kefirrel elkeverem, felöntöm a tejszínnel.

4. Lépés

A gombócokat addig kiveszem, amíg a rántást a cukkinihez adom. Berántom a főzeléket, csomómentesre keverem. A gombócokat ezután visszateszem, egyet forralom és máris tálalhatom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 821 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kapros cukkinifőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    485 kcal
  • Zsír

    29.8g
  • Szénhidrát

    31g
  • Fehérje

    26.4g
  • Koleszterin

    102mg
  • Cukor

    4.4g