Csokoládés narancshéj

2012-12-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Karácsonykor nagyon sok narancsot vásárolok. A héját általában vagy illatosítóként szoktam használni, vagy kandírozott narancshéjat készítek belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 3 vastag héjú narancs
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • étcsokoládé vagy cukor a mártogatáshoz

1. lépés

A narancshéjat alaposan megmossuk, majd meg is sikáljuk, hogy minden kosz lejöjjön róla, majd egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap kivesszük, lecsöpögtetjük és ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

2. lépés

A vízben elkeverjük a cukrot, majd felforraljuk, beletesszük a narancshéjakat és néha megkeverve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ezután a narancsokat leszűrjük, majd egy tálcára sorakoztatjuk és szikkadni hagyjuk 1 napig.

Ezután szabadon felhasználhatjuk őket, például kockákra vághatjuk és tehetjük gyümölcskenyérbe, fogyaszthatjuk cukorba mártva, vagy olvasztott csokiba forgatva.

 

Fogás: Cimkék:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 099 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres kandírozott dió

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    420 kcal
  • Zsír

    0.3g
  • Szénhidrát

    107.4g
  • Fehérje

    2.6g