Csokoládés narancshéj
2012-12-20- Típus: Kandírozott gyümölcs
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Karácsonykor nagyon sok narancsot vásárolok. A héját általában vagy illatosítóként szoktam használni, vagy kandírozott narancshéjat készítek belőle.
Ezeket szerezd be:
- 3 vastag héjú narancs
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- étcsokoládé vagy cukor a mártogatáshoz
1. lépés
A narancshéjat alaposan megmossuk, majd meg is sikáljuk, hogy minden kosz lejöjjön róla, majd egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap kivesszük, lecsöpögtetjük és ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
2. lépés
A vízben elkeverjük a cukrot, majd felforraljuk, beletesszük a narancshéjakat és néha megkeverve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ezután a narancsokat leszűrjük, majd egy tálcára sorakoztatjuk és szikkadni hagyjuk 1 napig.
Ezután szabadon felhasználhatjuk őket, például kockákra vághatjuk és tehetjük gyümölcskenyérbe, fogyaszthatjuk cukorba mártva, vagy olvasztott csokiba forgatva.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 099 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
420 kcal -
Zsír
0.3g -
Szénhidrát
107.4g -
Fehérje
2.6g