Csokis-áfonyás-mandulás brownie
2014-12-08- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Hmm.. a következő sütemény három finom „kiegészítőt” is tartalmaz, amik roppantul jól illenek egymáshoz.
Ezeket szerezd be:
- 150g étcsokoládé
- 200g puha vaj
- 200g barna cukor
- 150g rétesliszt
- 40g kakaópor
- 3 nagy tojás
- 50g szárított áfonya
- 100g mandula
- 60g áfonyalekvár
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20cm x 20cm sütőformát sütőpapírral. Olvasszuk fel a étcsokoládé és a vajat a mikróban, de ha a hagyományos eljárást választjuk, akkor vízgőz felett is megteszi.
2. Lépés
Keverjük össze a cukrot, a lisztet és a kakaóport, aztán keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, majd a tojásokat is. Belekeverjük a tésztába a szárított áfonyát és a mandulát, majd jöhet hozzá az áfonyalekvár is.
3. Lépés
Öntsük bele a formánkba, majd egy fakanállal simítsuk el a tetejét. Tetejére még jöhet egy kis áfonya és mandula. Süssük 25-30 percig. Hagyjuk lehűlni szeletelés előtt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 189 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
399 kcal -
Zsír
26g -
Szénhidrát
38g -
Fehérje
4.7g -
Só
0.5g -
Cukor
29g