Csokis-áfonyás-mandulás brownie

2014-12-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Hmm.. a következő sütemény három finom „kiegészítőt” is tartalmaz, amik roppantul jól illenek egymáshoz.

Ezeket szerezd be:

  • 150g étcsokoládé
  • 200g puha vaj
  • 200g barna cukor
  • 150g rétesliszt
  • 40g kakaópor
  • 3 nagy tojás
  • 50g szárított áfonya
  • 100g mandula
  • 60g áfonyalekvár

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20cm x 20cm sütőformát sütőpapírral. Olvasszuk fel a étcsokoládé és a vajat a mikróban, de ha a hagyományos eljárást választjuk, akkor vízgőz felett is megteszi.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a lisztet és a kakaóport, aztán keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, majd a tojásokat is. Belekeverjük a tésztába a szárított áfonyát és a mandulát, majd jöhet hozzá az áfonyalekvár is.

3. Lépés

Öntsük bele a formánkba, majd egy fakanállal simítsuk el a tetejét. Tetejére még jöhet egy kis áfonya és mandula. Süssük 25-30 percig. Hagyjuk lehűlni szeletelés előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 189 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    399 kcal
  • Zsír

    26g
  • Szénhidrát

    38g
  • Fehérje

    4.7g
  • 0.5g
  • Cukor

    29g