Citromtorta recept

2014-03-31
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A kapott sütőforma nyeremény által készítettük el ezt az egyszerű citromos tortát. Gluténmentesen is elkészíthető.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 5 db tojás
  • 10 kanál víz
  • 10 kanál liszt (barbara)
  • 10 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db citrom héja
  • Krémhez:
  • 7 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 7 evőkanál porcukor
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja

1. Lépés

A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral kemény habbá verünk, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve.

2. Lépés

26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

3. Lépés

Ha kivesszük, rakjuk fejjel lefelé egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt, megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

4. Lépés

Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszelünk 1 citrom héját. Ezt a tortát már sokszor elkészítettük, csalódni nem lehet benne.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 774 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Zsír

    9.1g
  • Szénhidrát

    46.1g
  • Fehérje

    15g
  • Koleszterin

    154mg
  • Cukor

    32.1g