Citromtorta recept
2014-03-31- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A kapott sütőforma nyeremény által készítettük el ezt az egyszerű citromos tortát. Gluténmentesen is elkészíthető.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 5 db tojás
- 10 kanál víz
- 10 kanál liszt (barbara)
- 10 kanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db citrom héja
- Krémhez:
- 7 dl tejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 7 evőkanál porcukor
- 2 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
1. Lépés
A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral kemény habbá verünk, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve.
2. Lépés
26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
3. Lépés
Ha kivesszük, rakjuk fejjel lefelé egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt, megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
4. Lépés
Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszelünk 1 citrom héját. Ezt a tortát már sokszor elkészítettük, csalódni nem lehet benne.
Értékelések
(4.5 / 5)
6 személy értékelt
8 774 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Zsír
9.1g -
Szénhidrát
46.1g -
Fehérje
15g -
Koleszterin
154mg -
Cukor
32.1g