Brassói aprópecsenye

2012-09-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Az egyik kedvenc fogásomról van szó. Szeretem a jó fűszeres, fokhagymás ízét, frissen sütött krumplival az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg sovány disznócomb
  • 2 tk bors
  • 3 tk majoranna
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1 fakanál zsír
  • só ízlés szerint

1. lépés

A disznócombot vágjuk kis csíkokra, távolítsuk el a hájas és zsíros, inas részeket. Egy lábasban olvasszunk fel egy kanál zsírt, majd kezdjük el megsütni rajta a húst.

2. lépés

Öntsük fel egy kis vízzel, csak amennyit megkíván, tegyük bele a majorannát, a fokhagymát és a borsot, majd fedő alatt főzzük puhára. Időközben szórjuk meg sóval ízlés szerint.

Tálaljuk hasáb- vagy steak burgonyával.

 

fotó: freemail

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 740 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós brassói sütőben sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    457 kcal
  • Zsír

    22,9 g
  • Szénhidrát

    1,4 g
  • Fehérje

    59,1 g