Barackos kevert recept
2012-11-19- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A hétvégén barackos sütit készítettem a családnak. Mind a tíz ujjukat megnyalták utána.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál olvasztott margarin
- 3 tojás
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg búzadara
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- barackbefőtt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges tortaformát. A tojást, a két fajta cukrot, a margarint és lereszelt citromhéjat egy robotgéppel összekeverjük. A lisztet a sütőporral, és beletesszük a csipetnyi sót.
2. lépés
A lisztes egyvelegbe lassanként belekeverjük a tojásos keveréket, majd hozzáadjuk a tejet, amikor a tészta sűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a búzadarát és a citromlevet.
3. lépés
A tésztát a formába öntjük, majd a tetejére helyezzük a barackokat. Körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával.
Tálaljuk porcukorral megszórva.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
6 842 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
316 kcal -
Zsír
8.4g -
Szénhidrát
48.4g -
Fehérje
11.8g