Aszalt gyümölcsös panettone
2013-01-30- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Az olasz panettone kalács jellegű, magas sütemény, ami egy szép dobozban remek ajándék is lehet, én főként Karácsonykor és Húsvétkor szoktam készíteni. Köszönjük a receptet Vajcsa Enikőnek!
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 100 g mazsola (elhagyható)
- 8 dkg cukrozott citromhéj
- 8 dkg kandírozott narancs
- 5 dkg kandírozott ananász, cseresznye vagy mangó
- 6+1 tojás sárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 citrom héja
- 1 dl langyos tej
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
1. Lépés
A lisztet keverjük folyékonyra az élesztővel, egy kanál cukorral és a tej felével. Ezután takarjuk le, és hagyjuk 30 percig pihenni. Dolgozzuk hozzá a megmaradt tejet, a cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük bele a feldarabolt vajat és a fűszereket is. Gyúrjuk addig, amíg a tészta elválik az edény falától, majd kelesszük egy órán át.
2. Lépés
Ha megkelt, nyújtsük ki egy lisztezett deszkán, szórjuk meg a feldarabolt gyümölcshéjjal, aszalt gyümölcsökkel és a mazsolával, majd ismét gyúrjuk jól össze. Ezután tegyük a kivajazott sütőformába, és hagyjuk kelni még egy fél órát. Egy késsel kereszt alakban vágjuk be a tetejét, kenjük meg tojássárgájával, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
5 309 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
776 kcal -
Zsír
32.9g -
Szénhidrát
109.8g -
Fehérje
13.1g