Aszalt gyümölcsös panettone

2013-01-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Az olasz panettone kalács jellegű, magas sütemény, ami egy szép dobozban remek ajándék is lehet, én főként Karácsonykor és Húsvétkor szoktam készíteni. Köszönjük a receptet Vajcsa Enikőnek!

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g cukor
  • 100 g mazsola (elhagyható)
  • 8 dkg cukrozott citromhéj
  • 8 dkg kandírozott narancs
  • 5 dkg kandírozott ananász, cseresznye vagy mangó
  • 6+1 tojás sárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 1 citrom héja
  • 1 dl langyos tej
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj

1. Lépés

A lisztet keverjük folyékonyra az élesztővel, egy kanál cukorral és a tej felével. Ezután takarjuk le, és hagyjuk 30 percig pihenni. Dolgozzuk hozzá a megmaradt tejet, a cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük bele a feldarabolt vajat és a fűszereket is. Gyúrjuk addig, amíg a tészta elválik az edény falától, majd kelesszük egy órán át.

2. Lépés

Ha megkelt, nyújtsük ki egy lisztezett deszkán, szórjuk meg a feldarabolt gyümölcshéjjal, aszalt gyümölcsökkel és a mazsolával, majd ismét gyúrjuk jól össze. Ezután tegyük a kivajazott sütőformába, és hagyjuk kelni még egy fél órát. Egy késsel kereszt alakban vágjuk be a tetejét, kenjük meg tojássárgájával, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 309 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panettone csokis olasz specialitás

  • Panettone puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    776 kcal
  • Zsír

    32.9g
  • Szénhidrát

    109.8g
  • Fehérje

    13.1g