Borsos koszorúcskák

2012-11-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:50 p

Amikor hétvégente anyukán sütögetős kedvében volt, akkor előfordult, hogy elővette a kézügyességét és finom borsos sós süteményt készített.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Liszt
  • 2 db Tojás
  • 15 dkg Libazsír
  • Kevés Bor
  • 4 cl Rum
  • Bors
  • 1 evőkanál Só
  • Szezámmag

1. lépés

A libazsírt összedolgozzuk a liszttel, közben borssal és sóval fűszerezzük. Mindeközben hozzáadunk egy darab egész tojást és egy másik tojásnak a sárgáját. (A fehérjét ne dobjuk ki, mert később szükségünk lesz rá.) Öntsünk hozzá (persze csak ha szeretjük, de azért ajánlott) rumot és annyi bort, hogy a tészta állaga kemény, de azért jól formázható legyen. Alaposan gyúrjuk össze, majd egy órán keresztül pihentessük.

2. lépés

Ha letelt az 1 óra, akkor jön a neheze, bár aki jó volt még az iskolában a különböző technikai vagy rajzos feladatokban, annak szerintem meg sem kottyan. Megjegyzem, hogy én aztán piszkosul megszenvedtem vele… :) Szóval pár fonással (három fonással elég), kalács formákat alakítunk ki, majd koszorú alakban behajtjuk, összehajtjuk. Aki szereti a tetején a szezámmagot, az kenje be a a koszorú tetejét a félretett tojásfehérjével, szórja be a szezámmal, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és közepes fokozaton süssük meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 980 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    861 kcal
  • Összes Zsír

    41,6 g
  • Koleszterin

    119 mg
  • Szénhidrát

    96,7 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    16,1 g