A mama Sacher tortája
2013-10-01- Típus: Sacher torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
A mama mindig finom desszertekkel lep meg minket. Ezúttal egyik kedvencünkkel, a Sacher tortával.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 10 dkg vaj
- 14 dkg étcsokoládé
- 7 dkg finom liszt
- 14 dkg porcukor
- Töltelék:
- baracklekvár
- Bevonat:
- 12 dkg étcsokoládé
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál olaj
- 4 evőkanál víz
1. Lépés
A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk.A liszt jön utána, beleszitáljuk.
2. Lépés
A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 20-22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170°C-os sütőben készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt. Rácson hűlni hagyjuk. Amikor a tészta kihűlt, egyenletesen félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd összenyomjuk.
3. Lépés
A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Hűtőben tálaljuk megszilárdulásig.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
7 198 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Zsír
30.7g -
Szénhidrát
83.8g -
Fehérje
11.5g