Burgonya chips
2012-04-30- Típus: Chipsek, Sós ropogtatni való
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 55 perc
A burgonya chips (ejtsd: csipsz) kedvelt amerikai nassolni való, amit itthon leginkább házibulik, kisebb összejövetelekre vagy meccs közbeni nassoláskor eszegetünk. Külföldön inkább kiegészítő köretként fogyasszák, de mi is könnyen elkészíthetjük otthonunkban.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- só, egyéb fűszer
Recept elkészítése
1. Az újkrumplikat jól mossuk meg és áztassuk bele körülbelül fél órára meleg vízbe, hogy a héjuk megpuhuljon és a koszok leváljanak róla. (Ha öreg krumplit használunk, akkor hámozzuk meg, annak nem annyira finoma a héja) Miután beáztattuk, vegyünk elő egy konyhai gyalut és kezdjük el vékonyka szeletekre vágni a krumplikat.
2. A szeleteket ezután kisüthetjük fritőzben vagy serpenyőben is forró olajban. Mielőtt tálalnánk nyomkodjuk meg őket papírszalvétával, hogy a felesleges olajat magába szívja.
A szirmokat megforgathatjuk sóban, de használhatunk szupermarketekben kapható sült krumpli fűszerrel, chilitl is.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
8 713 megtekintés