Rádió krémes
2014-04-08- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez egy nagyon régi recept, ma már sokféle néven ismert, de én maradok a jól bevált réginél.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojásból piskótalap 24x22-es tepsiben
- A barna lapokhoz:
- 30 deka liszt
- 10 deka vaj
- 5 deka porcukor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 deci tej
- Krém hozzávalói:
- 3 evőkanál liszt
- fél liter tej
- 15 deka vaj
- 15 deka porcukor
- A tetejére:
- 20 deka porcukor
1. Lépés
A csokis tészta hozzávalóit összegyúrom és két lapot sütök belőle.
A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverem, és tűzhelyen állandó keverés mellett besűrítem.
2. Lépés
Leveszem a tűzről kihűtöm.
A vajból és porcukorból krémet készítek, majd hozzákeverem a kihűlt pépet és a tésztát megkenem.
3. Lépés
Alulra kerül a csokis lap, erre teszem a fele krémet. A krémre kerül a piskótalap, erre a maradék krém és barna lap.
Amikor megtöltöm, a tetejét porcukormázzal bevontam.
4. Lépés
Máz: A porcukorhoz adtam 2 evőkanál vizet és addig kevertem amíg szépen egyneművé vált a cukor és akkor a tészta tetejére simítottam. Hűtőbe tettem és másnap szeleteltem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 534 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
819 kcal -
Zsír
37.1g -
Szénhidrát
114.9g -
Fehérje
10.2g -
Koleszterin
99mg -
Cukor
70.9g