Pisztáciás bonbon recept

2012-04-22
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ezeket a kis édességeket nem csak ajándékba vagy a karácsonyi menühöz készíthetők, de a fenyőfára is felakaszthatjuk őket.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg marcipán
  • 10 dkg vágott pisztácia
  • 15 dkg étcsokoládé
  • porcukor a nyújtáshoz
  • díszítésként pisztácia, mogyoró, tortareszelék

Recept elkészítése

1. A marcipánt összegyúrjuk a vágott pisztácia darabokkal, majd porcukorral megszórt deszkán kinyújtjuk körülbelül 3 mm-es darabokra.

2. Elővesszük karácsonyi formáinkat és kis mintákat vágunk belőle. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, elkeverünk benne 3 evőkanál vizet, majd egyesével belemártjuk a bonbonokat. A kész formákat sütőpapírra tesszük és hagyjuk őket kihűlni.

Díszítésképpen használhatunk tortareszeléket vagy darabolt pisztáciát, mogyorót, diót. Ha a fára szeretnénk akasztani, akkor kis lyukakat szúrunk, majd egy szalaggal rögzíthetjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 840 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szívecske bonbon Valentin-napra