Pisztáciás bonbon recept
2012-04-22- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ezeket a kis édességeket nem csak ajándékba vagy a karácsonyi menühöz készíthetők, de a fenyőfára is felakaszthatjuk őket.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg marcipán
- 10 dkg vágott pisztácia
- 15 dkg étcsokoládé
- porcukor a nyújtáshoz
- díszítésként pisztácia, mogyoró, tortareszelék
Recept elkészítése
1. A marcipánt összegyúrjuk a vágott pisztácia darabokkal, majd porcukorral megszórt deszkán kinyújtjuk körülbelül 3 mm-es darabokra.
2. Elővesszük karácsonyi formáinkat és kis mintákat vágunk belőle. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, elkeverünk benne 3 evőkanál vizet, majd egyesével belemártjuk a bonbonokat. A kész formákat sütőpapírra tesszük és hagyjuk őket kihűlni.
Díszítésképpen használhatunk tortareszeléket vagy darabolt pisztáciát, mogyorót, diót. Ha a fára szeretnénk akasztani, akkor kis lyukakat szúrunk, majd egy szalaggal rögzíthetjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 840 megtekintés