Mandulás sütemény
2012-07-04- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A mandulát sok mindenre használjuk, nem csak marcipán készítésre, de a kozmetikaiparban is hasznosítják kedvező tulajdonságait. Tudtad azt, hogy a mandulaolajban sok az E-vitamin, ami fiatalabbá és bársonyosabbá teszi a bőrt?
Ezeket szerezd be:
- 100 g mandula
- 400 g vaj
- 300 ml tej
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- ¼ teáskanál keserű mandula kivonat
- A mázhoz:
- 300 g porcukor
- 4 evőkanál víz, vagy frissen facsart narancslé
1. Lépés
Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy tetszőleges méretű sütőformát, majd melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Ha csak egész mandulánk van, akkor vegyünk elő egy darálót és őröljük finomra a mandulát.
2. Lépés
Felolvasztjuk a vajat, majd adjuk hozzá a tejet. Verjük fel a tojást és a cukrot, amíg krémes lesz, majd keverjük össze a vajas-tejes keverékével. Keverjük össze a lisztet a sütőport és a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a többi alapanyaghoz. Végül jöhet vele a darált mandula.
3. Lépés
Öntsük a tésztát a sütőedénybe, és süssük 30 percig, ameddig a teteje szépen megbarnul. Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni. A máz elkészítéséhez egyszerűen keverjük össze a cukrot a vízzel vagy narancslével. Addig keverjük ameddig szépen összeáll.
Tipp: Vágjuk a süteményt kockákra, majd folyassuk le a mázzal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 365 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
959 kcal -
Összes zsír
50,3 g -
Szénhidrát
116,9 g -
Fehérje
13,6 g