Karfiolos tortellini
2012-08-31- Típus: Sajtos tészták, Tejszínes tészták, Tortellini
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha gyorsan kész akarunk vele lenni, akkor készítsük egyszerre a tésztát és külön a zöldségeket.
Ezeket szerezd be:
- 1 kis fej karfiol
- 2 csésze koktél paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 350 g tortellini
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 500 ml tej
- 1/4 csésze reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 220-230°C-ra, vajazzunk ki egy tetszőleges nagyságú tepsit. Ha gyorsan akarunk végezni, akkor mirelit zöldségekkel dolgozzunk és egyszerűen felmelegítjük és megpároljuk a mikróban, ha viszont találtunk finom karfiolt a piacon, akkor előtte 15 perc alatt enyhén sós vízben félig főzzük meg.
2. lépés
Egy peremes tepsibe tegyük a virágjaira szedett főtt karfiolt, a paradicsomot, tegyük közéjük a fokhagyma darabokat. Süssük körülbelül 20 percig, keverjük meg egyszer, amíg a zöldségek barnulni kezdenek.
Eközben nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük meg a tortellinit, majd szűrjük le.
3. lépés
Keverjük össze a lisztet, a tejet, a kakukkfüvet és a fűszereket. Öntsük át a tésztát egy lábasba a mártással együtt és forraljuk fel közepes lángon, folyamatos keverés közben. Csökkentse a hőt és enyhén forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a zöldségeket.
Szedjük tányérokra, majd a tetejére reszeljünk sajtot.
fotó: ifood
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 350 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
429 kcal -
Fehérje
22 g -
Szénhidrát
60 g -
Zsír
12 g