Karfiolos tortellini

2012-08-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha gyorsan kész akarunk vele lenni, akkor készítsük egyszerre a tésztát és külön a zöldségeket.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kis fej karfiol
  • 2 csésze koktél paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 350 g tortellini
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 500 ml tej
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220-230°C-ra, vajazzunk ki egy tetszőleges nagyságú tepsit. Ha gyorsan akarunk végezni, akkor mirelit zöldségekkel dolgozzunk és egyszerűen felmelegítjük és megpároljuk a mikróban, ha viszont találtunk finom karfiolt a piacon, akkor előtte 15 perc alatt enyhén sós vízben félig főzzük meg.

2. lépés

Egy peremes tepsibe tegyük a virágjaira szedett főtt karfiolt, a paradicsomot, tegyük közéjük a fokhagyma darabokat. Süssük körülbelül 20 percig, keverjük meg egyszer, amíg a zöldségek barnulni kezdenek.

Eközben nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük meg a tortellinit, majd szűrjük le.

3. lépés

Keverjük össze a lisztet, a tejet, a kakukkfüvet és a fűszereket. Öntsük át a tésztát egy lábasba a mártással együtt és forraljuk fel közepes lángon, folyamatos keverés közben. Csökkentse a hőt és enyhén forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a zöldségeket.

Szedjük tányérokra, majd a tetejére reszeljünk sajtot.

 

fotó: ifood

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 350 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis carbonara

  • Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Citromos-mascarponés spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Fehérje

    22 g
  • Szénhidrát

    60 g
  • Zsír

    12 g