Házi kenyér recept

2013-11-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 2:50 p

Mindig próbálkoztam a kenyérsütéssel, de lássuk be nem mindig lett olyan mint amilyennek én elképzeltem. Így hát sokáig le is mondtam a sütésről, pedig családom sosem árulta volna el, hogy nem igazán az aminek lennie kéne. MOST viszont büszkén nézem amikor a friss kenyér ami délután készül el milyen gyorsan fogy el szűk családunkban! Ez az ami lelkesít!

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk só
  • 2,7 dl víz
  • 2 ek olaj

1. Lépés

Minden hozzávalót a kenyérsütőbe teszek és hagyom ,hogy kidagassza nekem a tésztát 15 perc alatt.Ha lejárt a dagasztó program hagyom egy kicsit még kelni a jó meleg gépben.

2. Lépés

15 perc után átteszem a erre a célra vásárolt szakajtóba és 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom és kilapogatom a kezemmel kör alakra, majd a két szélét behajtom félig,utána a felső sarkot is behajtom. Elkezdem feltekerni,de közben szépen lenyomom a kezemmel és formára igazítom.

3. Lépés

Sütőpapíros jénaiban formát kap ezért ebben kelesztem megint egy jó 50 percig.Az újbóli kelesztés végén papírostól áthúzom egy magas falú tepsibe bevagdosom a tetejét és beteszem az előmelegített sütőbe 50 percre.

Rácson hagyom hűlni.

Fogás: , Cimkék: , , Hozzávalók: , , ,

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(3 / 5)

3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 342 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Fánk sütőben sütve

  • Gluténmentes kenyér recept

  • Fahéjas kalács

  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    517 kcal
  • Zsír

    8.1g
  • Szénhidrát

    95.6g
  • Fehérje

    13.2g