Házi kenyér recept
2013-11-06- Típus: Kenyér, zsemle, Leveles és kelt tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 2:50 p
Mindig próbálkoztam a kenyérsütéssel, de lássuk be nem mindig lett olyan mint amilyennek én elképzeltem. Így hát sokáig le is mondtam a sütésről, pedig családom sosem árulta volna el, hogy nem igazán az aminek lennie kéne. MOST viszont büszkén nézem amikor a friss kenyér ami délután készül el milyen gyorsan fogy el szűk családunkban! Ez az ami lelkesít!
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk só
- 2,7 dl víz
- 2 ek olaj
1. Lépés
Minden hozzávalót a kenyérsütőbe teszek és hagyom ,hogy kidagassza nekem a tésztát 15 perc alatt.Ha lejárt a dagasztó program hagyom egy kicsit még kelni a jó meleg gépben.
2. Lépés
15 perc után átteszem a erre a célra vásárolt szakajtóba és 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom és kilapogatom a kezemmel kör alakra, majd a két szélét behajtom félig,utána a felső sarkot is behajtom. Elkezdem feltekerni,de közben szépen lenyomom a kezemmel és formára igazítom.
3. Lépés
Sütőpapíros jénaiban formát kap ezért ebben kelesztem megint egy jó 50 percig.Az újbóli kelesztés végén papírostól áthúzom egy magas falú tepsibe bevagdosom a tetejét és beteszem az előmelegített sütőbe 50 percre.
Rácson hagyom hűlni.
Értékelések
(3 / 5)
3 személy értékelt
4 342 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
517 kcal -
Zsír
8.1g -
Szénhidrát
95.6g -
Fehérje
13.2g